Groepenkast keuren

De groepenkast keuren, hoe belangrijk is dit nu eigenlijk? Zeer belangrijk, want de groepenkast zorgt ervoor dat je elektra in huis veilig kunt gebruiken. Als je twijfelt of jouw oude groepenkast nog geschikt is, dan is het dus belangrijk om een elektricien in te schakelen. Ook als je wilt gaan renoveren, moet de groepenkast vaak gekeurd worden. Als je nieuwe apparatuur laat plaatsen, is de oude groepenkast vaak niet langer geschikt. Bij Caelestron Bouw zijn we gespecialiseerd in verbouwingen en renovaties. Omdat hierbij ook vaak elektra-werkzaamheden komen kijken, hebben wij ook ervaren elektriciens in dienst. Wil je de groepenkast keuren, dan sturen wij graag een van onze elektriciens langs. Een ervaren elektricien kan je al snel vertellen of je groepenkast veilig is.

De groepenkast keuren hoe werkt dat?

Laat je de groepenkast keuren door een specialist van Caelestron Bouw, dan zal de elektricien de groepenkast in eerste instantie eens goed bekijken. Soms ziet de elektricien dan al dat de groepenkast niet correct is aangesloten of niet langer veilig is. De elektricien zal de groepenkast echter nooit alleen keuren op basis van wat hij ziet. Zo zal de elektricien ook diverse metingen verrichten om de veiligheid van de groepenkast te controleren. Daarnaast zal de elektriciens nog verschillende tests uitvoeren om er zeker van te zijn dat de groepenkast nog veilig gebruikt kan worden. Als jouw groepenkast onveilig is, zal de elektricien dit dus zeker constateren.

Zeker bedrijven dienen regelmatig de groepenkast te keuren

Particulieren doen er goed aan om hun groepenkast met enige regelmaat te laten keuren door een specialist. Voor bedrijven is het echter nog belangrijker dat de groepenkast regelmatig gekeurd worden. Binnen een bedrijf worden vaak veel meer apparaten gebruikt dan binnen het gemiddelde huishouden. Bovendien staan vaak ook niet altijd dezelfde apparaten aan binnen een bedrijf. Een werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers en zal dus ook regelmatig de groepenkast moeten laten keuren.

Wat als de groepenkast niet meer voldoet?

Als de groepenkast onveilig blijkt te zijn of niet meer voldoet omdat je nieuwe apparatuur wilt aansluiten, is het belangrijk dat de groepenkast correct wordt aangesloten of wordt vernieuwd. Onze elektriciens kunnen de groepenkast uiteraard ook voor je vernieuwen. Zo kun jij er absoluut zeker van zijn dat je groepenkast straks weer naar behoren werkt. Bij het vernieuwen van de groepenkast zullen we jouw wensen goed in kaart brengen. Hoeveel groepen de groepenkast moet hebben is namelijk afhankelijk van het wattage van de aangesloten apparaten.

Laat jij graag je groepenkast keuren door Caelestron Bouw?

Als je jouw groepenkast wilt laten keuren, ben je bij ons dus aan het juiste adres. Wil je graag snel een afspraak maken, zodat er een elektricien bij je langs kan komen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk een ervaren elektricien bij je langs sturen. Na het bezoek van de elektricien hoef jij je over de veiligheid van je groepenkast geen zorgen meer te maken. Overigens kun je ook contact met ons opnemen als je voor het bedraden van je woning.

Gratis offerte aanvragen