Keuken montage

Aantal keukenkasten en laden

Het uitrusten van jouw nieuwe keuken bepaalt ook een aanzienlijk deel van de kosten. Als een professional meerdere apparaten moet installeren en aansluiten, kost dat meer tijd en geld. Aan de prijs is ook te zien of het om inbouwapparatuur gaat of om losse elementen. Het plaatsen en aansluiten van inbouwapparatuur kost meer tijd dan wanneer je een losse koelkast of kookplaat plaatst. Ten slotte moet worden bekeken of er nieuwe gas-, water- of elektrische leidingen moeten worden aangelegd voor de nieuwe apparatuur. Als u uw nieuwe keuken indeling exact hetzelfde houdt als jouw vorige keuken, hoef je waarschijnlijk niet teveel te veranderen. Maar als je besluit om voor een heel ander model of veel meer hardware te gaan, is de kans groot dat een professional aanpassingen moet doen om jouw hardware aan te sluiten.

Hoeveelheid en type apparatuur voor uw keuken montage

Staat de apparatuur in de nieuwe keuken op dezelfde plek als in de oude keuken? Gebruik je exact dezelfde hoeveelheid en hetzelfde apparatuur? Dan hoef je waarschijnlijk geen leidingen en toevoerpunten te wisselen. Het gebeurt niet vaak. Koop je bijvoorbeeld een vaatwasser in een nieuwe keuken of stap je over op elektrisch koken, dan zal een professional de stroompunten moeten aanpassen. Het kan ook betekenen dat er een nieuwe groep aan de meterkast wordt toegevoegd.

Ook kan het voorkomen dat de vakman tijdens de keuken montage de leidingen moet verplaatsen omdat de gootsteen of gasfornuis naar een andere locatie is verplaatst. De specialist rekent 100 tot 200 euro voor het leggen van buizen. Dit bedrag neemt toe met opeenvolgende wijzigingen. Als je gasfornuis op een kookeiland terecht komt, zal de vakman veel leidingen moeten verplaatsen. Wijs de professionals dus aan wat er verandert ten opzichte van jouw oude keuken. Alles wat vooraf bekend is, zal later niet voor verrassingen zorgen.

Als je bij een nieuwe keuken montage overstapt op een inductiekookplaat is de kans groot dat er een nieuwe groep aan de aanrechtkast wordt toegevoegd. Een ander aandachtspunt is de kap. Zal het op een andere plaats zijn? Of stap je over op een ander systeem zoals recirculerende afzuiging? Dit kan gevolgen hebben voor aansluitingen en afwatering. Hoe meer je de specialist vooraf verteld, hoe beter hij een bod kan doen. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf. Dus bij het monteren van jouw keuken komt er meer bij kijken dan alleen nieuwe kasten ophangen of aan de muur bevestigen. De voorbereiding duurt lang.De montage zelf is ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je hier zelf geen ervaring mee heeft, is het een goed idee om een ​​professional te bellen. Hij weet precies hoe hij alles correct moet aansluiten. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met het uitlijnen van lades en het eenvoudig ophangen van deuren in keukenkasten. Zo weet jij zeker dat je keuken er straks netjes bijstaat en functioneel is. Dan hoef jij je alleen nog bezig te houden met de vraag: wat staat er vandaag op het menu?

Advies van de vakman

Bij een keuken montage is meer nodig dan je zou verwachten. Ben je zelf niet zo vaardig, dan is uitbesteding aan een specialist zeker een goed idee. Zeker vanwege de eigenaardigheden die bijvoorbeeld een IKEA keuken met zich meebrengt.

Caelestronbouw heeft ruime ervaring met het monteren van IKEA keukens. Ze zien dat er vaak geen rekening wordt gehouden met de afwijkende positie van de leidingen. “Buizen in een IKEA keuken moeten op de vloer worden gelegd. Ze kunnen niet achter kasten worden gemonteerd, zoals gewoonlijk. De plint is 8 of 11 cm, dus je hebt genoeg ruimte om al je leidingen en elektra weg te werken. “

Gratis offerte aanvragen