Zolder verbouwen

Eigenlijk is het vreemd dat we de zolder vaak als opbergplaats gebruiken en daarvoor een derde van de hypotheek betalen. In deze ruimte kun je soms het mooiste uitzicht zien en het meeste daglicht krijgen. Daarom is het juiste advies,professionele begeleiding en implementatie essentieel om van uw zolder een heerlijke leefruimte te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een vergroting van het gezin. Als je een zolder hebt waar je eigenlijk niet zo veel mee doet kan je hier gemakkelijk een extra kamer van maken. Misschien wil je de tot nu toe nutteloze zolder wel ombouwen tot een schitterende werkplek. Alles kan bij cealestron bouw!

Stappenplan voor een heldere verbouwing

Een verbouwing van de zolder efficiënt, snel en doelmatig laten verlopen, is het gemakkelijkst om te doen met een goed doordacht plan. Om u een idee te geven van hoe dit er ongeveer uit gaat zien volgen hier 7 stappen:

Stap 1: Een goede voorbereiding

Om voor te komen dat u achteraf in de problem komt. Is het een verstandig idee om enkele zaken vooruit te werken voordat u begint met de verbouwing.

Stel een duidelijk kostenplafond in. Verdiep u in de verbouwkosten en ga zelf na wat u er maximaal voor wilt betalen.
Maak een afspraak met uw hypotheekadviseur of bank en bespreek hoe de verbouwing kostentechnisch het beste aangepakt kan worden.

Stap 2: subsidies of vergunningen?

Bepaal of en welke vergunningen en subsidies op uw situatie van toepassing zijn. Informeer bij de gemeente of het nodig is om voor uw project een bouwvergunning aan te vragen. Vergunningen zijn essentieel voor bepaalde renovaties. Met subsidies kunt u veel kosten besparen.

Informeer bij de gemeente of u in aanmerking komt voor renovatiesubsidies in of bij de woning. Voor renovatie zijn mogelijk een of meer vergunningen nodig.

Stap 3: Communicatie met de buren

Er is niks vervelender dan geluidsoverlast. Ga langs bij uw buren en licht ze in over het aankomende project. En maak over deze herbouwplannen afspraken met ze.

Stap 4: Maak concrete afspraken

Zorg dat de afspraken helder zwart op wit staan, zo hoeven beide partijen niet voor onverwachte kosten of andere verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan opslagplaats voor de bouwmaterialen.

Stap 5: Overnachting (indien nodig)

Wilt u starten met een groot bouwproject en is het onmogelijk om in uw eigen huis te overnachten? Dan is het een goed idee om een tijdelijk logeeradres achter de hand te hebben. Op deze manier kunnen de vakmannen aan het werk en kunt u van uw nachtrust genieten. En als dit niet het geval is kunnen wij gewoon aan de slag en hoeft u geen logeeradres te hebben.

Stap 6: Geef uw aannemer vrijheid

De aannemers van cealestron bouw zijn gespecialiseerd in hun werk en weten wat ze aan het doen zijn. Probeer niet continu op de lip van de aannemer en vakmannen te zitten. Op deze manier geef je ze genoeg ruimte en vrijheid om de klus te klaren.

Stap 7: Geniet van het resultaat!

Nu de verbouwing er op zit kunt u lekker achterover zitten en het nieuwe deel van uw huis tot je laten bezinken. Er zijn nog wel een aantal praktische tips die we u mee willen geven.

  • Zorg dat de contracten, subsidies en bouwvergunningen goed bewaard blijven.
  • Ga na waar de verbouwer de leidingen heeft gelegd.
  • Blijf na de renovatie ventileren. Na de verbouwing kunnen pas gestucte muren en vochtige ruimtes kunnen voor veel condensatie zorgen. Open om die reden regelmatig de ramen om de woning goed te ventileren.

Een uitstekende keuze

Ben je op zoek naar een bouwbedrijf of aannemer die meerdere diensten en handvatten levert en met beide handen uitvoert, dan is Bouwbedrijf caelestronbouw een voortreffelijke keuze. Ook in Den Haag garanderen we je de beste materialen en dus het beste resultaat.

Ook voor woninguitbreiding, badkamerrenovatie of keukenrenovatie kun je bij ons terecht. Een nauwkeurige montage en een nette uitstraling zijn daarbij zeer essentieel.

Neem gerust contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Of heb je nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben een professioneel team klaar staan die jou graag helpen.

Gratis offerte aanvragen