Wat bepaalt de prijs

Model keuken

Keukens zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een lineair model tegen de muur, of een L- of U-vormige keuken. Of misschien wil je een keuken met kookeiland. Welk keuken model je kiest, hangt vooral af van de ruimte en je eigen smaak en wensen. Laat je een keuken monteren door een vakman, dan bepaalt hij de prijs op basis van de vorm en moeilijkheidsgraad van de installatie. Voor een keuken met rechte wanden is in vergelijking met een U-vormige keuken de ruimte voor installatie en meting veel minder. Dit merk je ook aan de prijs.

Merk keuken

De ene keuken is de andere niet. Zo is de Bruynzeel keuken heel eenvoudig in elkaar te zetten, terwijl de IKEA keuken de meeste tijd kost. IKEA keukens moeten nog steeds volledig worden gemonteerd en deze keukens zijn iets anders geïnstalleerd. Professionals installeren de keuken op rails in plaats van direct op de vloer en wanden. Het keukenmerk van je keuken bepaalt dus ook de prijs. Informeer daarom vooraf de professionals tot welk merk jouw nieuwe keuken behoort. Dit zorgt voor een nauwkeurige prijsstelling.

Garanties vakman

Zoals bij alles, betaal je voor kwaliteit. Klusjesmannen nemen hun werk serieus en werken netjes en zorgvuldig. Hij zorgt vaak voor de ligging van de keuken. Je hebt hier misschien meer voor betaald, maar je kunt er zeker van zijn dat het correct zal gebeuren. Controleer daarom nogmaals of de betrokken professionals kwaliteitsborging voor jouw werk bieden.