Demonteren oude keuken

Is je oude keuken eigenlijk best goed, maar die in de smaak gevallen, of ben je er op uitgekeken? Dan kun je de oude keuken verkopen of weggooien. Om dit te doen, moet je de keuken netjes en niet met brute kracht uitnemen. Je kunt de keuken door professionals demonteren. Je kunt er dan voor zorgen dat de keuken netjes verwijderd wordt en de wanden of vloeren niet beschadigd raken. Professionals rekenen ongeveer 450 tot 550 euro voor het demonteren van de keuken.

Aansluitpunten gas, water en elektra

Staat de apparatuur in de nieuwe keuken op dezelfde plek als in de oude keuken? Gebruik je exact dezelfde hoeveelheid en hetzelfde apparatuur? Dan hoef je waarschijnlijk geen leidingen en toevoerpunten te wisselen. Het gebeurt niet vaak. Koop je bijvoorbeeld een vaatwasser in een nieuwe keuken of stap je over op elektrisch koken, dan zal een professional de stroompunten moeten aanpassen. Het kan ook betekenen dat er een nieuwe groep aan de meterkast wordt toegevoegd.

Ook kan het voorkomen dat de vakman de leidingen moet verplaatsen omdat de gootsteen of gasfornuis naar een andere locatie is verplaatst. De specialist rekent 100 tot 200 euro voor het leggen van buizen. Dit bedrag neemt toe met opeenvolgende wijzigingen. Als je gasfornuis op een kookeiland terecht komt, zal de vakman veel leidingen moeten verplaatsen. Wijs de professionals dus aan wat er verandert ten opzichte van jouw oude keuken. Alles wat vooraf bekend is, zal later niet voor verrassingen zorgen.

Egaliseren van de muren

Om de keuken gelijkmatig en recht te kunnen plaatsen, moet ook de muur waartegen de keuken staat recht zijn. Je wilt immers niet dat de kasten stuiteren omdat de muur erachter niet glad is. Als de achterwand niet recht is, moet een vakman een oplossing vinden. Misschien is het op verschillende plaatsen voldoende om de muur uit te lijnen. Maar soms kan het nodig zijn om de hele muur te pleisteren. Hoe meer werk een professional moet doen, hoe hoger de prijs.

Gratis offerte aanvragen